Pioneer in Portugal

SILACO is het eerste bedrijf in Portugal dat decoratiestenen, kiezel, gerold en gepolijst grind, baksteenscherven, gekalibreerd zand en extern plaveisel produceert.

Wij werken samen met verschillende bedrijven, landschapsarchitecten en aannemers om creatieve en op maat gemaakte landschapsprojecten uit te voeren. Bij ons vindt u een breed en gediversifieerd scala aan producten.
Al onze kiezelstenen worden handmatig geselecteerd.

Steengroeve

SILACO bezit een steengroeve in Foz Côa van ongeveer 120.000 m2 waar de meeste producten worden gewonnen uit leisteen. Daarnaast heeft het bedrijf een fabriek in Ourém waar alle stenen worden behandeld en verwerkt tot eindproducten.

Waarden

Innovatie: Wij willen altijd op de hoogte blijven van de nieuwste ontwikkelingen en voldoen aan de eisen waar wij dagelijks mee te maken hebben. Daarom analyseren wij constant interne en externe omgevingen en zijn wij altijd op zoek naar de nieuwste proces- en productinnovaties.

Diversiteit: Er bestaan veel verschillende marktniches en daarom is het hebben en actualiseren van een uitgebreid productportfolio zoals die van ons van essentieel belang.

Kwaliteit: De behoeften en tevredenheid van onze klanten staan voor ons centraal en kwaliteit speelt hierbij een cruciale rol. Wij zullen dan ook altijd producten leveren van hoogwaardige kwaliteit.

Milieu: Wij nemen de impact van de werkzaamheden van het bedrijf op het milieubehoud en de biodiversiteit in acht.

  • Innovatie
  • Verscheidenheid
  • Kwaliteit
  • Milieu